Da li je san svake žene besprekorna i blistava koža? Muškarci, izvinite, ali ovim putem se vodimo statistikom da je to želja ženske populacije, u većini slučejave, što ne umanjuje potrebu onog dela muške populacije kojih je sve više, a imaju istu želju, imati zdravu, besprekornu, negovanu kožu.

Da li se do zdrave i negovane kože dolazi preko noći? Na žalost, odgovor je NE. Da li taj put do idealne i negovane kože iziskuje velika materijalna sredstva? Na sreću, odgovor je NE. Uz malo truda, upornosti i želje, vaša koža će biti besprekorna i blistava. Jer, već smo do sada naučili, da se malim koracima stiže do ciljeva.

Na osnovu dugogodišnjeg iskustva u radu sa klijentima,profesionalno i stručno osoblje CROWNS BEAUTY estetik centra deli par saveta kako da ostvarite ovaj cilj.

  1. REDOVNO ČIŠĆENJE KOŽE – U CROWNS BEAUTY estetic centru, prvo i osnovno pravilo je da se individualno posvećujemo svakom klijentu. U većini slučajeva pre bilo kog tretmana, bilo da je biološki ili antiaging tretman potrebno je higijensko čišćenje lica, da bi se uklonila sva nečistoća sa lica (akne, mitiseri, bubuljice…) i time koža dovela u stanje da bilo koji tretman koji sledi nakon čišćenja bude učinkovit. U kućnim uslovima nemojte same primenjivati higijenski tretman, ali pre spavanja, kao i ujutru kada ustanete, koristite blage PH neutralne čistače ili popularno zvane „umivalice“. Prilikom izbora tih preparata uzmite u obzir godine vašeg života, kao i tip kože, da li je masna, suva ili kombinovana, da li je koža problematična, itd ?
  2. HIDRATACIJA – Pored tretmana koji su u CROWNS BEAUTY estetik centru namenjeni za hidrataciju kože , veoma je važno da unosite dosta tečnosti u vaš organizam, I ne, ovde ne pričamo o stereotipima 2-3 litre vode, već o tome da unosite dovoljno tečnosti (onoliko koliko je vama prijatno), jer se dehidracija tela prvo vidi na koži. Takođe, veoma je važno da pored tretmana, redovno upotrebljavate  kreme i seruma u kućnim uslovima za hidrataciju. Najčešće ćete u drogerijama i parfimerijama naći preparate koji u sebi sadrže hijaluronsku kiselinu.
  3. EKSFOLIJACIJA – Mi u CROWNS BEAUTY estetik centru pored Hydrafacial tretmana koji u samom procesu ima i eksfolijaciju, odnosno uklanjanje mrtvih ćelija kože, u doba jeseni i zime preporučujemo i hemijske tretmane. Stručno osoblje će na osnovu individualnog pristupa svakom klijentu oceniti koju vrstu hemijskog pilinga može da uradi na vašoj koži. Eksfolijacija se ne preporučuje u kućnim uslovima, niti je to tretman koji možete sami da uradite sebi, jer posledice mogu da budu u vidu trajnog oštećenja kože.
  4. ZAŠTITA OD SUNCA – Veoma je bitno da naučite da koristite kreme sa SPF faktorom, bez obzira da li je u pitanju letnje, prolećno, jesenje ili zimsko sunce. Bombardovani ste svakodnevno putem sredstava javnog informisanja, kao i putem društvenih mreža koliko su danas sunčevi zraci opasni, obzirom na oštećenje ozonskog omotača. Mi u CROWNS BEAUTY estetik centru imamo tretmane pilinga lica i tela, što svakako preporučujemo pre i posle izlaska na sunce. Pre, jer ćete svoju kožu pripremiti za sunčanje, a posle, zato što ćete produžiti trajanje boje posle sunčanja.
  5. PRAVILNA ISHRANA – Ishrana ima direktan uticaj na stanje kože. Unos tečnosti, konzumiranje više voća i povrća, kao i integralnih žitarica, sigurno će dovesti do toga da vam koža bude sjajnija i zdravija.Ukoliko možete smanjite unos alkohola, jer alkohol dehidrira kožu.
  6. SMANJENJE STRESA I ODMOR – Verujemo da ovo vrlo često čujete, a da li i primenjujete? Potrudite se da se ne nervirate na stvari i događaje na koje ne možete da utičete. I spavajte. San je vrlo bitan i kao prevencija mnogo ozbiljnijih bolesti. U toku sna se vaš organizam potpuno regeneriše, pa tako i vaša koža. U CROWNS BEAUTY estetik centru imamo u ponudi razne masaže koje će vas opustiti i smanjiti napetost i stres.

Možda će vama ovo delovati previše komplikovano, ali u suštini je vrlo jednostavno. Ukoliko nemate rutinu, stičite je, jednostavno vežbajte, krenite stepenicama korak po korak i uvek gledajte jasan cilj, a to je da vam koža bude pre svega zdrava,onda su nijanse u pitanju do besprekornosti i blistavosti.

Stručan tim kozmetičara i terapeuta u CROWNS BEAUTY estetik centru vam svakako stoji na usluzi za svako pitanje, savet ili konsultaciju kako da stignete do vašeg cilja.